Ingredience na 4 větší wrapy
- Tortilly
- 500 g mletého krůtího masa
- Olivový olej
- 2 lžičky koření na Gyros bez soli a glutamanu – já jsem dala Davídkovo Řecký gyros
- Sýr Cheddar nebo Gouda
- Salát Polníček nebo baby špenát
- Dle chuti plátek rajčete a proužky červené cibule
Na potření tortil
Postup
- Mleté krůtí maso (mohou to být prsa i stehna) restuji na olivovém oleji na vyšší stupeň až se opeče a chytne barvu. Ochutím 2 lžičkami gyros koření a zase chvíli společně restuji až je maso propečené. Nechám maso trochu zchladnout.
- Na hustou omáčku jen smíchám zakysanou smetanu s Řeckým kořením.
- Sýr nastrouhám na jemno a smíchám ho v pánvi s masem. Maso pak bude kompaktní a nebude padat z wrapu. Zralé rajče nakrájím na tenké plátky. Červenou cibuli drobné proužky.
- Tortillu jen vyndám z obalu, neohřívám ji. Potřu ji lehce omáčkou a doprostřed dám lžící pruh masa se sýrem, přidám polníček nebo lístky baby špenátu. Doplním o plátek rajčete a pár proužků cibule.
TIP č. 1
Pokud nemáte mleté krůtí maso, nebo si ho nemáte jak umlít či nasekat, můžete krůtí maso nakrájet na drobné kostičky. Nejlepší je kombinace prsního a stehenního masa.
TIP č. 2
Mám ráda směsi koření, které doma rychle ubývají. Koření pak mohu koupit zase čerstvé, voňavé, intenzivní. To platí třeba pro tento Davídkovo Řecký gyros. Ochutím s ním nejen maso do tortill, perfektně sedne také ke grilované zelenině, skvěle ochutí kuskus nebo pečené brambory.👍
> ☝️Příště můžete vyzkoušet tortillu bez masa. Doporučuji tuto zapečenou tortillu s vejcem, avokádem a mozzarellou .🙂