Ingredience na 2 velké sandwiche
- Chléb na přípravu sandwichů (je větší než toustový chléb, typ vyberte dle vašich preferencí)
- 1 větší balení nakládaného tuňáka (cca 160 g)
- 1 střední pórek
- Olivový olej nebo přepuštěné máslo Ghí
- 1 kelímek sýra cottage (typově buď ten hustý nebo použít jen hustou část bez tekuté smetany)
- Mražená kukuřice (asi 5 lžic, šla by i nakládaná)
- Na doladění chuti i konzistence 1 lžíce kvalitní majonézy (dala jsem light) a pár kapek citronové šťávy
Postup
- Pórek překrojím podélně na půl a pak ho rozkrájím na drobno. V pánvi rozehřeju trochu olivového oleje nebo másla Ghí (nebo kombinaci) a pórek pozvolna na mírném stupni pár minut restuji. Má tendence rychle se spálit, proto je třeba ho hlídat. Pak k němu přidám pár lžic vody a dusím ho pod pokličkou do měkka. Pórek je obecně lepší dusit než restovat…Během dušení k němu přidám kukuřici. Lehce osolím.
- Tuňáka sleju, vyklopím do mísy a důkladně vidličkou rozmělním se sýrem cottage. Spojím s pórkovou směsí. Je třeba směs chvíli míchat, bude pak kompaktní.
- Dle chuti opepřím a zvýrazním troškou majonézy a pár kapkami citronové šťávy. Salát musí být hutný, aby dobře držel mezi chleby.
- Plátky chleba bohatě namažu a když chci, přidám ještě salátové listy. Hotovo!
TIP
Když zrovna nemám citronovou šťávu, použiju jako alternativu rýžový ocet, který pravidelně kupuji kvůli přípravě sushi…🙂
> ☝️Další variantou na výborný sandwich je tento sandwich s grilovaným sýrem a quacamole.Vyzkoušejte.🙂
Ať se vám sandwiche povedou!🙂