Ingredience
- Těstoviny (Druh dle vašeho stylu, na fotce jsou bezlepkové rýžové těstoviny)
- Malá zralá keříková rajčata
- Babymozzarella (kuličky mozzarelly v nálevu)
Na rychlé bazalkové pesto
- 4 hrsti čerstvé bazalky
- 100 ml olivového oleje
- 30 g kešu ořechů (nebo piniových)
- 2 lžíce nastrouhaného parmezánu
- 2 stroužky česneku
- Sůl, pepř
Postup
- Dám vařit těstoviny do vroucí osolené vody tak, aby byly uvařené na skus. Délku varu přizpůsobím typu těstovin.
- Připravím si bazalkové pesto. Do malého mixéru dám nejdříve pokrájený česnek a oříšky a krátce promixuji. Přidám část bazalky, olivový olej a zase krátce promixuji. Nakonec přidám zbytek bazalky a sýr, dle chuti osolím, opepřím a zase jen krátce promixuji. Bazalka se nesmí mixovat dlouho, jinak ztratí barvu.
- Na pánvi si na olivovém oleji krátce orestuji překrojená menší rajčátka. Buď na půlky nebo čtvrtky podle velikosti.
- Do pánve k rajčatům vsypu uvařené těstoviny a promíchám s přiměřeným množstvím pesta. Hotovo!
☝️Babymozzarellu můžete použít také do této jednduché krémové dýňovo-rajčatové polévky.🙂
Ať se vám recepty s mozzarellou povedou!🙂