Borůvkový tvarožník

Vynikající dezert plný bílkovin v podobě tvarohu, který je doplněný o lahodné borůvky. Snadný na přípravu. Osvědčená receptura.🙂

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tvarožník “ze 2 tvarohů” je můj oblíbený dezert, kterému jsem dala už mnoho podob.

Teď mi padly do oka borůvky. Ty větší pevnější “kanadské”. Místo, abych jimi tvarožník posypala, zamíchala jsem je do těsta…

A aby byl dezert ještě lepší, vytvořila jsem pod tvaroh takovou jednoduchou krustu ze strouhaného kokosu, která tvarožník dostane chuťově zase jinam.🙂

Aby šel tvarožník včetně spodní vrstvy hezky nabrat a servírovat, doporučuji nechat ho nejdříve pořádně vychladnout.👍

Pro tento případ mi vyhovuje jemný tvaroh “z vaničky”. Tvarožník skvěle chutná i z nízkotučného tvarohu. Extra krémovou chuť mu však dodá více tučný kvalitní tvaroh. Záleží na vás, pro jaký účel budete péct.🙂

 Ingredience do střední kulaté formy 24 cm

  • 500 g měkkého tvarohu ve vaničce (mám vyzkoušeno s polotučným i nízkotučným…)
  • 2 vejce
  • 70 g jemné krupičky (druh dle vašeho stylu, já jsem použila jemnou rýžovou krupičku, prodává se i špaldová krupice)
  • 50 g másla
  • 100 g sypkého oslazovadla (dala jsem půl na půl jemný třtinový cukr a erythritol)
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • Kanadské borůvky (asi 250 g, ty větší pevnější)

Na spodní krustu

  • 70 g jemného sušeného kososu
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce kokosového cukru nebo panelly(sušená třtinová šťáva) nebo jiné alternativy

 Postup

  1. Kokos smíchám s rozpuštěným máslem, lehce osladím a vsypu do formy. Lžící rozprostřu a umačkám do pevna. Hmotu dávám jen do spodu, boky formy nechávám volné.
  2. Vejce spolu se sypkým oslazovadlem vyšlehám do pěny. Přidám tvaroh, lehce rozpuštěné máslo, kypřící prášek a krupičku.
  3. Do tvarohového těsta vmíchám borůvky a naliju do formy na kokosový základ.
  4. Peču na 180 stupňů asi 40 minut. Krájím až po vychladnutí a ztuhnutí.🙂

 TIP

Místo borůvek můžete použít i jiný druh ovoce. Zajímavě tvarožník chutná třeba s modrým hroznovým vínem bez pecek.👍

> ☝️Chcete využít tvaroh, ale nemáte borůvky? Doporučuji vyzkoušet tento báječný tvarohový závin s jablky.🙂

Ať se vám moučníky s tvarohem povedou!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a dom��cím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky