Špenátové tofu karbanátky – křupavé na povrchu, šťavnaté uvnitř

Jednoduchý recept na karbanátky bez masa, které jsou šťavnaté uvnitř a křupavé na povrchu. Výborný způsob, jak snadno do jídelníčku zapojit tofu a listový špenát.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Měla jsem chuť vyrobit si k obědu karbanátky bez masa, jejichž základ by tvořilo tofu. Zároveň jsem je ale chtěla odlehčit dávkou zeleniny. Volba padla na čerstvý listový špenát.

Karbanátky jsou snadné na přípravu a extra rychle hotové. Skvělé jsou teplé jako hlavní jídlo, ale i studené do krabičky někam s sebou.🙂

 Ingredience na 5 karbanátků

  • 1 balení tofu (180 g, použila jsem bio tofu natural bez příchuti)
  • 250 g čerstvých listů špenátu (měla jsem baby špenát)
  • 1 střední vejce
  • asi 30 g křupavé kukuřičné strouhanky (nebo jiné “suché” alternativy na zahuštění hmoty)
  • Na dochucení sůl, pepř, může být sušený česnek nebo troška kvalitního sypkého bujónu či bylinková směs na dochucování
  • Olej nebo přepuštěné máslo Ghí na opečení

 Postup

  1. Špenátové listy nechám krátce pár minut zavadnout na pánvi, aby se z nich odpařila voda. Případnou tekutinu lžící lehce vymačkám.
  2. Tofu nastrouhám na jemno.
  3. Špenát jednoduše nožem posekám na kousky, přidám tofu, vejce, ochutím solí, pepřem, bylinkami či jiným kvalitním sypkým dochucovadlem a zpracuji v hmotu.
  4. Rukama tvořím karbanátky a opékám je z obou stran na oleji do zlatova. Hotovo!

> ☝️Chcete bezmasé karbanátky, ale pečené v troubě? Vyzkoušejte tyto celerové karbanátky se sýrem.

Ať se vám karbanátky povedou!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky