Měla jsem chuť vyrobit si k obědu karbanátky bez masa, jejichž základ by tvořilo tofu. Zároveň jsem je ale chtěla odlehčit dávkou zeleniny. Volba padla na čerstvý listový špenát.
Karbanátky jsou snadné na přípravu a extra rychle hotové. Skvělé jsou teplé jako hlavní jídlo, ale i studené do krabičky někam s sebou.🙂
Ingredience na 5 karbanátků
- 1 balení tofu (180 g, použila jsem bio tofu natural bez příchuti)
- 250 g čerstvých listů špenátu (měla jsem baby špenát)
- 1 střední vejce
- asi 30 g křupavé kukuřičné strouhanky (nebo jiné “suché” alternativy na zahuštění hmoty)
- Na dochucení sůl, pepř, může být sušený česnek nebo troška kvalitního sypkého bujónu či bylinková směs na dochucování
- Olej nebo přepuštěné máslo Ghí na opečení
Postup
- Špenátové listy nechám krátce pár minut zavadnout na pánvi, aby se z nich odpařila voda. Případnou tekutinu lžící lehce vymačkám.
- Tofu nastrouhám na jemno.
- Špenát jednoduše nožem posekám na kousky, přidám tofu, vejce, ochutím solí, pepřem, bylinkami či jiným kvalitním sypkým dochucovadlem a zpracuji v hmotu.
- Rukama tvořím karbanátky a opékám je z obou stran na oleji do zlatova. Hotovo!
> ☝️Chcete bezmasé karbanátky, ale pečené v troubě? Vyzkoušejte tyto celerové karbanátky se sýrem.
Ať se vám karbanátky povedou!🙂