Potřebujete
- Ledový salát nebo salátový mix
- Žlutou nebo červenou papriku
- Rajčata (spíše menší keříková)
- Malá tvrdá cuketa nebo okurka
- Může být jarní cibulka
- Olivový olej
Na kuřecí maso
- Kuřecí prsní řízky
- Vejce (na 500 g masa stačí 1 vejce)
- 50 ml oleje
- 1 vrchovatá lžička bramborového nebo rýžového škrobu
- 1 lžíce sojové omáčky
- Sůl, pepř
Na domácí jogurtový dresink
- Bílý jogurt (Na 2 porce dávám 200g kelímek hustého bílého jogurtu)
- Parmezán
- Sůl, pepř
- Česnek
- Italské bylinky (směs, sušené)
Postup
-
Nejdříve si připravím maso. V míse smíchám marinádu na maso. Vyšlehám vejce, přidám olej, škrob a sojovou omáčku. Do nádoby s víkem dávám kusy masa, které obalím marinádou. Když jsou prsní řízky příliš vysoké, překrojím je podélně na půl. Maso nechám marinovat buď přes noc nebo alespoň hodinu.
-
Ve střední míse spojím všechny ingredience na dresink, dochutím tak, aby byl výrazný. Parmezán a česnek jsou jistotou dostatečné chuti.
-
Na nepřilnavé pánvi opeču pozvolna z obou stran naložené řízky tak, aby se propekly. Opékám je z každé strany cca 4 – 5 minut. Můžete je i ogrilovat.
-
Zeleninu nakrájím na stejně velké kousky. Spojím s dresinkem. Naservíruji a každou porci obložím kousky opečeného masa nakrájeného na kostičky.
> Co zkusit salát bez masa? Doporučuji vyzkoušet třeba tento těstovinový salát s opečeným tofu a bylinkovým pestem.
Ať se vám saláty povedou!