Bulgur je výživná a praktická obilovina moderní kuchyně. Kromě přílohy se skvěle hodí jako kvalitní zdroj sacharidů do různých zeleninových či masových směsí. Tato verze s hovězím masem a zeleninou je chuťově bohatá.
Na dochucení sůl, pepř, případně trochu sypkého bio zeleninového bujónu
Nasekané čerstvé bylinky (např. petržel, koriandr, oregano atd.)
Postup
Nejdříve si připravím bulgur podle návodu. Já ho odměřím hrnkem a jednoduše ho vařím v dvounásobném množství vody asi 10 minut a pak nechám dojít. “Větší bulgurová” zrna potřebují delší dobu varu než bulgur drobný.
Teď příprava směsi. Na oleji orestuji na drobno pokrájenou cibuli. Po chvíli přidám mleté hovězí bio maso a také pár minut orestuji. Ochutím.
Přidám na drobné kousky pokrájená rajčata a pár minut dusím. Papriku na kostičky přidám až o něco později, aby zůstala trochu křupavá. Společně pod pokličkou dusím na mírném stupni asi 10 minut nebo “dle situace”.
Ke konci do pánve přidám uvařený bulgur a nechám chvíli odležet, aby bulgur nasákl chutě.