Přípravy lasagní se lidé často zbytečně bojí. Výsledek vypadá “složitě”, práce je to ale rychlá a jednoduchá.
Já už různé druhy lasagní připravuji od oka. Někdy jsou více šťavnaté, jindy méně, někdy dám více zeleniny, jindy zase více masa nebo více plátků těstovin. Pokaždé je výsledek super. 🙂
Toto je verze s cuketami, bez použití tradičního bešamelu. Bešamel má svou originální specifickou chuť a konzistenci, o tom žádná… Co dát ale místo něj, když nechcete používat máslo a bílou mouku? Jednou z možností je omáčka ze zakysané smetany, sýra a vajec. Raz dva umíchaná.
Na omáčku
Lasagně je vhodné nechat před krájením chvíli odpočinout. Lehce zatuhnou a jde to lépe
> ☝️Pokud vám po nakrájení potřebných plátků zbydou cukety, lze je jednoduše použít třeba do této krémovébatátovo-cuketové polévky. Nejlepší je s opraženými kešu.🐭👍
Cukety jsou díky své jemné neutrální chuti použitelné do slaných, ale i sladkých receptů. Dnes to byly lasagne, příště to bude perník. 🙂
Sdílet recept na:
Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení