Tato voňavá a barevná cizrnová pánev je výborná “jen tak”, skvěle se k ní však také hodí rýže basmati nebo kousek celozrnného žitného chleba.
Ingredience
- Uvařená cizrna
- Červená cibule
- Malá rajčátka (nejlépe keříková nebo datlová)
- Česnek
- Olivový olej
- Zelená petrželka nebo pažitka
- Balsamikový krém nebo ocet
- Na dochucení sůl, pepř
Postup
- Základním předpokladem pro bleskové přichystání této cizrnové pánve je mít uvařenou cizrnu. Je možné ji koupit už hotovou, dokonce i ve skle, připravit si ji doma je ale velmi snadné a levné. Stačí cizrnu přes noc namočit a pak v jiné vodě uvařit do měkka.
- Červenou cibuli nakrájím na proužky, rajčátka překrojím na půl nebo na čtvrtky podle jejich velikosti. V pánvi rozehřeju olivový olej a orestuji na něm cibuli s rajčátky, po chvíli přidám i plátky česneku. Osolím a opepřím.
- Přidám uvařenou cizrnu, zelené bylinky, promíchám, pár minut prohřeju a stáhnu z plotny.
- Ochutím balsamikovým krémem, který dodá jak cizrně, tak rajčatům šmrnc a svěží zajímavou chuť. Hotovo!
> ☝️Pokud jste fanoušci rychlých pánví plných chutí, doporučuji vyzkoušet také tuto rychlou pánev s krevetami, zeleninou a kokosovým mlékem.🐭
Tuto cizrnovou pánev lze také připravit ve verzi s cuketou. Kombinace cizrny a zeleniny nikdy nezklame! 🙂