Recept

Topinky s výbornou rajčatovou směsí

S čím jsou dobré topinky? S česnekem, se sýrem, s různými pomazánkami... Co je ale bohatě obložit zeleninou a zároveň tělu dodat mnoho ochranných látek? Ochucená rajčatová směs s cibulí a česnekem je ideální.

Tyto topinky s rajčatovou směsí jsou jednoznačně inspirované italskou bruschettou…

Když se propojí šťáva z rajčat s česnekem, olivovým olejem a bylinkami, vznikne dohromady s křupavou topinkou návyková záležitost. 🙂

 Ingredience

  • Chleba vhodný na topinky (na fotce je žitný se semínky)
  • Zralá rajčata (na osobu 2 rajčata)
  • Cibule jarní červená
  • Česnek
  • Provensálské koření
  • Extra panenský olivový olej
  • Na dochucení – sůl, čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Rajčata nakrájím na malé kostičky, cibuli na jemno včetně části zelené natě.
  2. Rajčata smíchám s cibulí, prolisovaným česnekem a olivovým olejem.
  3. Ochutím solí, pepřem a provensálským kořením.

Na každou topinku dám pořádnou porci této voňavé směsi včetně šťávy, která se vytvoří.

Rychlé, výborné. 👍

Sdílet recept na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Novinky od Kamily

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je pečená dýně, která zajistí jak...