Ricotta je syrovátkový sýr s výbornými nutričními vlastnostmi. Je lehce stravitelný, přitom je to bohatý zdroj bílkovin.
Ricotta se dá jíst jako dezert s ovocem a medem na sladko, perfektně se ale také hodí do těstovin, dipů či pomazánek.
Ingredience na 1 mističku
- 1 balení ricotty (250 g)
- 2 lžíce ajvaru (já jsem dala ten více pikantní)
- Půlka čerstvé červené papriky
- Hrst nasekané zeleně (petržel, pažitka, řeřicha) či jarní cibulka
- Dle chuti může být i pepř
Postup
Ricottu smíchám s ajvarem, přidám na drobné kostičky nakrájenou čerstvou červenou papriku, nasekané zelené bylinky a je hotovo!
> ☝️A co dalšího s ricottou? Co třeba zkusit tuto extra rychlouomeletu s ricottou a sušenými rajčaty.🐭
Tato pomazánka je blesková záležitost! 👍