Výborný recept na domácí verzi známých sušenek z krabice. Vychytaný poměr ingrediencí je zárukou plného plechu lahodných křehkých sušenek. 👍
Osobní zkušeností jsem se dobrala této receptury, která vyhovuje. Množství jsem uzpůsobila jednomu plechu. Pokud tedy sušenek chcete více, stačí množství zdvojnásobit.
Ingredience
90 g hladké mouky ( dala jsem jemně mletou bio špaldovou mouku)
60 g jemně mletého kokosu (strouhaný kokos jsem ještě v robotu rozemlela na jemno)
1 žloutek
100 g másla
60 g jemného přírodního cukru (ideální je ten tmavší s vyšším obsahem melasy)
30 g kakaa
Špetka soli
Postup
Všechny ingredience zpracuji v kompaktní těsto. I kdyby to nejdřív vypadalo “suše”, chce to chvíli vyčkat a mačkat a vznikne krásně vláčný bochánek.
Těsto nechám ideálně odležet alespoň půl hodiny v lednici. Pokud je to nutné, dá se s těstem pracovat ihned. Z těsta odebírám malé kousky a tvořím dlaní malé kuličky. Ty pokládám na plech vyložený pečícím papírem.
Každou kuličku zmáčknu vidličkou a budoucí sušenku opatrně z vidličky stáhnu, pokud se tam příliš zaboří.