Bezlepkové těstoviny s omáčkou z drcených rajčat, pancetty a cizrny

Voňavá a chuťově výrazná omáčka, která se přesně hodí k těstovinám. Žádné dlouhé krájení, loupání, naopak máte do 10 minut na stole.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Rajčatové omáčky mám nejraději ze zralých čerstvých rajčat. Když ale není sezóna, perfektně poslouží i ta drcená konzervovaná. Jak už jsem psala v mnoha receptech, sekaná či drcená rajčata se vyplatí koupit v co nejlepší kvalitě, na chuti je to znát.

Cizrnu nejčastěji kupuji jako “suchou” základní surovinu. Přes noc ji namáčím, pak vařím. Část použiju do těstovin, část na hummus a tak dále. V zásobě mám ale také vždy 1 cizrnu hotovou. Dá se koupit buď v konzervě nebo ve skle. Je ihned k použití a to se hodí. Jako třeba v tomto receptu.

Na 4 porce Potřebujete

  • Bezlepkové těstoviny
  • 1 balení drcených rajčat ( dala jsem v bio kvalitě)
  • 1 balení hotové vařené cizrny ( nebo si uvařte cizrnu doma ze základní suroviny)
  • 100 g pancetty nakrájené na kostičky
  • 2 stroužky česneku
  • Olivový olej
  • sůl, pepř, petrželku

 Postup

  1. Na olivovém oleji orestuji pancettu, vliju drcená rajčata, slitou cizrnu, osolím, trochu opepřím a nechám bez pokličky max 10 minut společně provařit. Ke konci ochutím česnekem a nasekanou zelenou petrželkou.
  2. Zatímco připravuji omáčku, uvařím ve větším množství osolené vody těstoviny dle návodu. U bezlepkových těstovin je třeba hlídat dobu varu tak, aby se nerozvařily a zůstaly “na skus”.

> Dalším rychloreceptem, kde lze využít “zásoby, které jsou kdykoliv po ruce”, jsou třeba tyto těstoviny s tuňákem a rajčaty. I v zimním období je prospěšné talíř s těstovinami trochu ozelenit, například řeřichou z parapetu.

Omáček na těstoviny se v dnešní době dá koupit hotových opravdu mnoho. Nikdy ale neprovoní kuchyň tak, jako když uděláte domácí a použijete čerstvý česnek.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky