Moučník s višněmi a lehkým smetanovým krémem

Nadýchaný a lehký moučník, který je snadný na přípravu. Kombinace příjemně sladkého těsta, kyselých višní a zakysané smetany poprášené skořicí je potěšující :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Budete potřebovat

  • 3 vejce
  • 200 g polohrubé mouky (můžete dát polovinu jemně mleté celozrnné)
  • 150 g cukru ( dala jsem 75 g přírodního třtinového cukru a 75 g xylitolu)
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 2 lžičky bio kypřícího prášku do pečiva
  • 30 ml vlažné vody
  • Kokosovou nebo mandlovou mouku na poprášení povrchu těsta ( lze vynechat)
  • ovoce (asi 300 g, vypeckované višně, broskve, jahody, borůvky apod)
  • 2 kelímky husté zakysané smetany (asi 300g)
  • 1 bio sáček bio vanilkového cukru

Postup

  1. Vejce vyšlehejte s cukrem několik minut do husté pěny. Přidejte olej, prosátou mouku s kypřícím práškem a 30 ml vlažné vody. Těsto je spíše řidší než husté.
  2. Těsto vlijte do vymazané a vysypané kulaté formy o průměru cca 26 cm. Před tím, než těsto pokladu ovocem, popráším povrch lehce kokosovou nebo mandlovou moukou. Pak na těsto rozprostřete menší kousky ovoce.
  3. Pečte na 175 stupňů asi 35 minut. Zkuste špejlí, zda je těsto propečené.
  4. Nechte vychladnout a potřete zakysanou smetanou smíchanou s 1 sáčkem bio vanilkového cukru. Vanilkový cukr si můžete vyrobit i sami doma. Na závěr povrch poprašte skořicí pomocí sítka a dejte na chvíli vychladit do lednice.

Snadný, šťavnatý, vláčný 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky