Moučník s višněmi a lehkým smetanovým krémem

Nadýchaný a lehký moučník, který je snadný na přípravu. Kombinace příjemně sladkého těsta, kyselých višní a zakysané smetany poprášené skořicí je potěšující :)

Budete potřebovat

  • 3 vejce
  • 200 g polohrubé mouky (můžete dát polovinu jemně mleté celozrnné)
  • 150 g cukru ( dala jsem 75 g přírodního třtinového cukru a 75 g xylitolu)
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 2 lžičky bio kypřícího prášku do pečiva
  • 30 ml vlažné vody
  • Kokosovou nebo mandlovou mouku na poprášení povrchu těsta ( lze vynechat)
  • ovoce (asi 300 g, vypeckované višně, broskve, jahody, borůvky apod)
  • 2 kelímky husté zakysané smetany (asi 300g)
  • 1 bio sáček bio vanilkového cukru

Postup

  1. Vejce vyšlehejte s cukrem několik minut do husté pěny. Přidejte olej, prosátou mouku s kypřícím práškem a 30 ml vlažné vody. Těsto je spíše řidší než husté.
  2. Těsto vlijte do vymazané a vysypané kulaté formy o průměru cca 26 cm. Před tím, než těsto pokladu ovocem, popráším povrch lehce kokosovou nebo mandlovou moukou. Pak na těsto rozprostřete menší kousky ovoce.
  3. Pečte na 175 stupňů asi 35 minut. Zkuste špejlí, zda je těsto propečené.
  4. Nechte vychladnout a potřete zakysanou smetanou smíchanou s 1 sáčkem bio vanilkového cukru. Vanilkový cukr si můžete vyrobit i sami doma. Na závěr povrch poprašte skořicí pomocí sítka a dejte na chvíli vychladit do lednice.

Snadný, šťavnatý, vláčný 🙂

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Sdílet recept

Facebook
x.com
Pinterest

Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je...
Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a...
Párování jídla a vína losos

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo...

reklama google