Výživné jídlo, které máte na stole do 15 minut. Kuskus je těstovina, která je připravená ke konzumaci během pár minut a je zajímavým obohacením jidelníčku. Vyzývá k použití různých druhů koření, protože snadno přijme jejich chuť.
Jak vidíte, zeleniny je v jídle dost. Pár hrášků “naoko” nikdy nezajistí tolik vlákniny jako poctivá porce různých druhů zeleniny.
Když připravuji jídla typu rizoto, bulguroto, quinoto, špaldoto a nevím, co všechno ještě “to”, dělám na talíř vždy úhledné kopečky. Dá se použít obyčejná naběračka nebo různé formičky přímo na to určené.
Pro nutriční vyladění celého jídla ještě doporučuji zakápnout jej decentně panenským olivovým olejem a doplnit o čerstvé oblíbené bylinky. Petrželka, koriandr, pažitka …
Každý nápad, jak zapojit rybu do jídelníčku se hodí 🙂 Filet divokého lososa je navíc bez kostí a má příjemnou chuť, takže kuskus a zeleninu nepřebije.
Na 2 porce budete potřebovat
1 misku hotového celozrnného kuskusu
1 misku směsi různých druhů zeleniny (na malé kousky nasekané)
1 filet divokého lososa
Přepuštěné máslo
Koření na kuskus dle chuti (může být orientální nebo jen jemné koření na zeleninu)
Postup
Kuskus si připravte podle návodu. Stačí malý šálek kuskusu zalít 2 šálky vroucí vody, ochutit a nechat nabobtnat.
Zeleninu nakrájejte na malé kousky a orestujte na másle ghí.
Filet divokého lososa osolte a poduste s oříškem přepuštěného másla a pár lžícemi vývaru pod pokličkou po dobu 10 minut. Pak jej nakrájete na malé kousky a smíchejte v pánvi s kuskusem a zeleninou.