Výživné jídlo, které máte na stole do 15 minut. Kuskus je těstovina, která je připravená ke konzumaci během pár minut a je zajímavým obohacením jidelníčku. Vyzývá k použití různých druhů koření, protože snadno přijme jejich chuť.
Každý nápad, jak zapojit rybu do jídelníčku se hodí 🙂 Filet divokého lososa je navíc bez kostí a má příjemnou chuť, takže kuskus a zeleninu nepřebije.
Na 2 porce budete potřebovat
1 misku hotového celozrnného kuskusu
1 misku směsi různých druhů zeleniny (na malé kousky nasekané)
1 filet divokého lososa
Přepuštěné máslo
Koření na kuskus dle chuti (může být orientální nebo jen jemné koření na zeleninu)
Postup
Kuskus si připravte podle návodu. Stačí malý šálek kuskusu zalít 2 šálky vroucí vody, ochutit a nechat nabobtnat.
Zeleninu nakrájejte na malé kousky a orestujte na másle ghí.
Filet divokého lososa osolte a poduste s oříškem přepuštěného másla a pár lžícemi vývaru pod pokličkou po dobu 10 minut. Pak jej nakrájete na malé kousky a smíchejte v pánvi s kuskusem a zeleninou.