Klasické langoše mám spojené s dětstvím. S rodiči jsme občas jezdili do Karlových Varů, kde na hlavní třídě dlouhé roky prodávali “v okénku” tuto mastnou pochoutku. Jako dospělá jsem pak langoše zkoušela asi 2x dělat doma. Ty klasické, smažené v oleji na pánvi. Kromě toho, že byl člověk totálně olepený od těsta a v kuchyni to vypadalo jak po výbuchu, následovalo smažení v oleji. Celý byt zamořen neatraktivním “smaženým” odérem, kdy bylo pomalu lepší vyhodit záclony, protože obyčejné vyvětrání nepomohlo 🙂 Nedejbože, že pak člověk snědl 2, protože byly dobrý. Měla jsem pocit, že je budu trávit týden 🙂
Za mě tedy touhle cestou ne. Naštěstí jsou tu i jiné varianty, které můžete dát bez výčitek i dětem. Bramborové langoše, které se dají tradičně také osmažit v oleji, nebo upéct v troubě. A to se mi líbilo.
Těsto jsem si podsypala trochou více mouky, takže se dala příprava langošů zvládnout celkem elegantně i s pomocí dětí, pak už je jen “šoupnout” do trouby a hotovo. Samozřejmě, že chutnají jinak, ale báječně …
Na 7 středních langošů
Pak už pokračujte dle chutí a možností. Klasikou je hotový langoš potřít prolisovaným česnekem rozmíchaným v rozpuštěném másle, což ocení spíše dospělí 🙂
Já jsem zvolila variantu se strouhanou mozarellou a zakysanou smetanou.
Sdílet recept myšičky na: