Tento recept berte jako nápad na to, jak mít uvařeno do 10 minut 😉 Když je méně času na vaření, lze sehnat chlazené bramborové šišky. Zrovnatak si je ale můžete vyrobit i doma podle níže uvedeného návodu.
Budete potřebovat
- 1 balení chlazených bramborových šišek
- 1 balení mraženého sekaného špenátu se smetanou (lze i z čerstvých špenátových listů, když je sezóna)
- Bílý sýr balkánského nebo řeckého typu
Postup
- Šišky uvařte podle návodu.
- Špenát rozehřejte v hrnci. Některé špenáty se dají sehnat v praktických granulích i se smetanou. Pokud byste měli jen sekaný špenát, tak bych orestovala cibulku na oleji, přidala špenát, krátce podusila, lehce zahustila třeba polentou a zjemnila lžící zakysané smetany.
- Na talíř nandejte šišky, přidejte navrch několik lžic špenátu a posypte bílým sýrem.
Můžete posypat zelenými bylinkami dle chuti. Třeba řeřichou nebo pažitkou.
Jak na domácí bramborové šišky?
Recept je podle “Kluků v akci”, najdete ho ale i všude jinde.
Připravte si 600 g ve slupce uvařených brambor, sůl, 1 vejce, 60 g krupice, 200 g hrubé mouky a mouku na podsypání.
Vypracujte hladké těsto, na pomoučeném vále pak tvarujte šišky na malíček tenké a asi 6 cm dlouhé. Zavařte je ve vroucí vodě po dobu asi 5 minut.
Bramborové šišky na slano můžete dělat na mnoho jiných způsobů. Třeba i se zelím 🙂