Aktivně jsem koupila 2 brokolice a co teď s nimi 🙂 Z jedné jsem vyrobila snadnou [BROKOLICOVOU pomazánku](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/jednoducha-brokolicova-pomazanka “BROKOLICOVOU pomazánku”) a z druhé jsem se rozhodla poprvé vyzkoušet karbanátky, jejichž základ bude tvořit i tofu
Budete potřebovat
- 1 brokolici
- 1 tofu (nejlépe uzené, lze i jiné)
- 2 vejce
- Olivový olej
- Na zahuštění – ovesné vločky jemně mleté (asi 8 lžic, nebo částečně i kukuřičná strouhanka)
- Podle chuti – sůl, pepř, drcený kmín, česnek, majoránka, příp. jiné koření
Postup
- Brokolici rozeberte na růžičky a ty pár minut povařte nebo upravte nad párou. Rozhodně ji nepřevařte, stačí jí pár minut.
- Brokolici rozmixujte či na jemno rozsekejte a smíchejte s rozmixovaným tofu.
- Přidejte 2 vejce,1 lžíci oleje a ochuťte podle toho, kdo bude strávníkem 🙂
- Pak už jen zahustěte pomocí asi 8 lžic ovesných vloček tak, aby hmota nebyla řídká a šly z ní dělat pomocí naolejovaných rukou karbanátky.Vločky ve směsi nabotnají, nechte ji chvíli odležet.
- Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a mašlovačkou lehce potřete olejem. Pokud jste si olejovali ty ruce, tak už pak potírat nemusíte.
- Pečte na asi 180 stupňů do zlatohněda, cca 25 minut.
Podávejte třeba s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem, v zimě je vhodná i kvašená zelenina.Výborné jsou k těmto karbanátkům různé domácí dipy, na fotce je okurkový s koprem.
TIP
Do směsi lze zamíchat i orestovanou cibuli, která jí dodá výraznější chuť.
Karbanátky lze vyrobit i jinak, než s pomocí mletého masa a pánve plné přepáleného oleje.