Grenadýrmarš s tempehem – jídlo chudých moderně

Grenadýrský pochod je jednoduché a moc dobré jídlo. Tentokrát vylepšené o tempeh ...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Grenadýrmarš nebo také “Granátnícký pochod” je jednoduchý pokrm, který znáte možná od svých babiček. Původ jídla sahá až do období napoleonských válek, kdy měla armáda problémy se zásobováním a kuchaři k dispozici pouze těstoviny a brambory. Jídlo se pak předávalo z generace na generaci s jeho různými chuťěmi a vylepšeními.

Jsou známe verze s paprikou, houbami, pro “bohatší” pak s uzeným, slaninou či kouskem klobásy. Tak proč nezkusit verzi s [TEMPEHEM](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/tempeh “TEMPEHEM”) 🙂

Přesné množství brambor a těstovin neřešte, oproti bramborám se ale většinou dává poloviční množství těstovin.

Na 4 porce budete potřebovat

  • 600g uvařených brambor
  • 300g uvařených těstovin (ideálně fleky, můžete použít celozrnné)
  • 1 uzený [tempeh](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/tempeh “tempeh”)
  • Cibuli
  • Olej
  • Na dochucení – červenou papriku, sůl, pepř, drcený kmín

Postup

  1. Na oleji orestujte cibuli do zlatova a přidejte na jemno pokrájený tempeh.
  2. Zasypte červenou paprikou, krátce promíchejte a přidejte uvařené brambory a uvařené těstoviny.
  3. Vše důkladně promíchejte, ochuťte solí a pepřem, případně ještě paprikou.

Výhodou této verze receptu je dostatečný obsah bílkovin. Přidáte-li navíc na talíř k tomuto jídlu zeleninu, buď čerstvou nebo ve formě [pickles](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/pickles “pickles”), snížíte tím celkovou glykemickou nálož jídla.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky