Grenadýrmarš s tempehem – jídlo chudých moderně

Grenadýrský pochod je jednoduché a moc dobré jídlo. Tentokrát vylepšené o tempeh ...

Grenadýrmarš nebo také “Granátnícký pochod” je jednoduchý pokrm, který znáte možná od svých babiček. Původ jídla sahá až do období napoleonských válek, kdy měla armáda problémy se zásobováním a kuchaři k dispozici pouze těstoviny a brambory. Jídlo se pak předávalo z generace na generaci s jeho různými chuťěmi a vylepšeními.

Jsou známe verze s paprikou, houbami, pro “bohatší” pak s uzeným, slaninou či kouskem klobásy. Tak proč nezkusit verzi s [TEMPEHEM](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/tempeh “TEMPEHEM”) 🙂

Přesné množství brambor a těstovin neřešte, oproti bramborám se ale většinou dává poloviční množství těstovin.

Na 4 porce budete potřebovat

  • 600g uvařených brambor
  • 300g uvařených těstovin (ideálně fleky, můžete použít celozrnné)
  • 1 uzený [tempeh](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/tempeh “tempeh”)
  • Cibuli
  • Olej
  • Na dochucení – červenou papriku, sůl, pepř, drcený kmín

Postup

  1. Na oleji orestujte cibuli do zlatova a přidejte na jemno pokrájený tempeh.
  2. Zasypte červenou paprikou, krátce promíchejte a přidejte uvařené brambory a uvařené těstoviny.
  3. Vše důkladně promíchejte, ochuťte solí a pepřem, případně ještě paprikou.

Výhodou této verze receptu je dostatečný obsah bílkovin. Přidáte-li navíc na talíř k tomuto jídlu zeleninu, buď čerstvou nebo ve formě [pickles](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/pickles “pickles”), snížíte tím celkovou glykemickou nálož jídla.

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Sdílet recept

Facebook
x.com
Pinterest

Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je...
Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a...
Párování jídla a vína losos

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo...

reklama google