Tofu na žampionech

Smetanovo-žampionovou chuť si lze užít i v čistě rostlinné verzi.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Maso, žampiony, smetana. To je taková klasika. Když si k ní ovšem někdo přiloží ještě knedlík, tak už je to docela nálož. Jsou ale i jiné možnosti, jak si dopřát tuto smetanovo-žampionovou chuť. Třeba za pomoci tofu. Výhodou receptu je rychlost jeho přípravy. Včetně přílohy máte za 15 minut hotovo.

Budete potřebovat

  • 1 balení tofu (může být marinované i přírodní)
  • 1 balení žampionů (čerstvé nebo mražené plátky)
  • 1 cibuli
  • Olej
  • Trohu smetany na závěr (použila jsem rostlinnou smetanu, může být i zakysaná, stačí půlka balení)
  • Na ochucení – houbové koření, drcený kmín

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na jemno a orestujte na troše oleje. Vhodný je třeba olivový nebo řepkový.
  2. Po chvíli přidejte žampiony. Čerstvé žampiony překrojte na čtrtky, mražené plátky vhoďte rovnou do pánve.
  3. Ochuťte kořením, podlijte trochou vody a pár minut duste. Žampiony jsou hotové rychle.
  4. Na kostičky nakrájené tofu můžete dát do hrnce až ke konci.
  5. Pak už jen dle chuti vzniklou směs zjemněte smetanou. Použila jsem rostlinnou smetanu, abych zachovala čistě rostlinný charakter receptu. Když nebudete mít rostlinnou smetanu, dejte trochu té klasické, ale spíše zakysané …

Jako přílohu zvolte třeba bulgur, rýži nebo rýžové nudle. Tento recept je určen spíše pro dospělé, vzhledem k tofu a žampionům bych ho nepodávala malým dětem.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky