Kombinace šťavnaté pikantní zeleniny plné vitaminů a křupavé opečené housky je fakt výborná. Hodí se na večeři či k posezení u vína. Musíte hodně otvírat pusu, budete mít omatlané prsty a bude vám to odpadávat od pusy …Musíte prostě jen počítat s tím, že je to pokrm, který se nedá jíst úplně inteligentně 😉
Budete potřebovat
- Rajčata
- Lahůdkovou cibulku i s natí (nebo klasickou cibuli)
- Česnek dle chuti
- Olivový olej extra virgine
- Na dochucení – sůl, pepř, bylinky (provensálské koření nebo jen oregano)
- Bagetka či houska na opečení, nejlépe vícezrnná
Postup
- Rajčata nakrájejte na drobné kousky, cibulku to samé.
- Česnek prolisujte. Množství dle chuti. Klidně až 4 stroužky a bude to mít grády.
- Ochuťte bylinkami, solí a pepřem a zakápněte olivovým olejem.
- Bagetku rozkrojte na půl a opečte v topinkovači.
- Na opečené bagetky navršte zeleninovou směs. Klidně i s trochou šťávy, která vznikne v míse…
Toto jídlo je bohaté na vlákninu, enzymy a látky s antimikrobiálními účinky.