To, že je [cizrna](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/cizrna “cizrna”) velice zdravá a na živiny hodnotná luštěnina, to už všichni asi víme. Její využití v kuchyni je opravdu mnohostranné – saláty, těstoviny, polévky, guláše, pomazánky, ale také pražená cizrna. Je jednoduše perfektní, příprava snadná a pokud toužíte vyrobit něco zajímavého a moc dobrého třeba na nějakou oslavu nebo jen tak k vínu, neváhejte 🙂
Budete potřebovat
- Uvařenou cizrnu
- Olivový olej
- Koření – sladkou papriku, může být dle chuti i jiné
- Sůl
- Pečicí papír
Postup
- Uvařenou a suchou [cizrnu](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/cizrna “cizrnu”) v míse promíchejte s trochou olivového oleje a červenou paprikou tak, aby byly kuličky cizrny rovnoměrně ochucené.
- Rozprostřete rovnoměrně do pekáčku na pečicí papír.
- Pečte na 180 stupňů cca 40 – 45 minut podle vaší trouby. Zkrátka do křupava.
- Můžete trochu osolit.
Je určitě mnoho zdravějších způsobů, jak cizrnu využít. Když vám ale zbyde nějaká uvařená, rozhodně stojí za to zkusit vyrobit z cizrny malé slané kulaté křupavé “oříšky”