Rychlá krémová polévka z medvědího česneku

Z medvědího česneku, který roste na jaře, můžete během chvíle vykouzlit skvělou krémovou polévku.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Medvědí česnek lze sehnat v sušené podobě po celý rok. Nic se ale nevyrovná jeho čerstvé verzi. Pokud budete mít možnost dostat se k této úžasné bylině, neváhejte a zkuste si z ní udělat životabudící koktejl, pomazánku, pesto nebo třeba tuto rychlou polévku. [Medvědí česnek](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/medvedi-cesnek “Medvědí česnek”) lze obdržet v rámci bedýnky od farmářů, nebo si jej můžete sami natrhat v našich lesích. Příznivci medvědího česneku si na internetu rádi předávají informace o tom, kde zrovna roste.

Budete potřebovat

  • 200g medvědího česneku
  • cca 600ml vody (nakonec doředit podle potřeby)
  • 2 střední brambory
  • Sůl, popř. jiné ochucovadlo
  • Zakysanou smetanu na zjemnění (stačí lžíce)

Postup

  1. Do vody dejte vařit 2 střední brambory pokrájené na kostičky. Osolte a vařte do změknutí brambor.
  2. Před koncem varu přidejte medvědí česnek, nechchte jen zavadnout. Není potřeba jej dlouho tepelně upravovat.
  3. Zjemněte trochou zakysané smetany a vše rozmixujte do hladka.
  4. Výslednou hustotu dolaďte podle potřeby vodou.

TIP

Pokud nechcete použít bramboru, můžete postupovat také tak, že si na cibulce a oleji osmahnete 2 lžíce mouky, zalijete vývarem a necháte provařit. Do takto hotového základu vhodíte česnek, necháte zavadnout, zjemníte smetanou a do hladka rozmixujete.

Tato polévka je rychlá, výborná, hodí se k ní opečené krutony.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky