Nemusíte byt vegetarián či vegan, abyste si mohli občas pochutnat na jídlech s tempehem či sojovou smetanou. Rychlé, chutné, zdravé pro všechny.
Jak žitná kolínka, tak uzený tempeh jsou chuťově výrazné, nepřežeňte to tedy s jakýmkoliv kořením. Koření má jen lehce ochutit smetanu a pokrm doladit. Jednou jsem to s kořením přehnala a jídlo bylo zkažené. Méně je více …
Zbytečně převařovat těstoviny je nejspíš doménou našich končin. Důvod, proč to nedělat, není jen estetický či chuťový, nýbrž i výživový. Z pohledu zdravého životního stylu by se těstoviny (ale i třeba rýže) neměly zbytečně převařovat proto, že tím zvyšujete jejich glykemický index, což není žádoucí. V praxi to znamená, že tím zvyšujete rychlost vstřebávání cukru do krve. Celozrnné těstoviny mají obecně nižší glykemický index než těstoviny klasické, jsou tedy vhodné pro zdravý životní styl, obzvláště pak pro lidi, kteří chtějí shodit nějaké to kilo.
Celozrnné těstoviny jsou bohaté na vlákninu, není tedy vhodné je zařazovat do jídelníčku nejmenších dětí, jejichž trávicí trakt není uzpůsoben na trávení většího množství vlákniny.
Sdílet recept myšičky na: