Pokud se kapusta správně a chutně připraví, může se stát oblíbeným jídlem vašich dětí 🙂
Budete potřebovat
- 1 malou mrkev
- Růžičkovou kapustu, 5 ks
- Hladkou mouku na zaprášení (2 lžičky, pro děti do 2 let obyčejnou hladkou, pro starší děti můžete použít celozrnnou)
- 1 žloutek
- 1 lžičku másla
- pro starší děti na dochucení trošku solčanky (zeleninové ochucovadlo pokrmů bez glutamátu)
Na kaši
- brambory
- kousek másla
- kefír
Postup
- Mrkev omyjte, oškrábejte a nakrájejte na menší kousky.
- Růžičkovou kapustu omyjte, sundejte vrchní lístky a seřízněte košťál.
- Mrkev a kapustu dejte do menšího kastrůlku, zalijte trochou vody a duste do poloměkka.
- Přidejte lžičku másla, zaprašte moukou a dál duste.
- Na závěr přidejte žloutek, který nechte projít varem.
- Podávejte s bramborovou kaší, kterou připravíte klasickým způsobem, jen místo mléka použijte kefír.
Něco navíc k receptu: Proč je dobré zařadit do jídelníčku kefír?
Kefír je mléčný kvašený nápoj a řadíme ho mezi zakysané mléčné výrobky, které jsou nejvhodnější formou konzumace mléčných výrobků. Bakteriální kultury metabolizují mléčný cukr, čímž se kefír stává daleko stravitelnější, a pozitivně ovlivňují složení střevní mikroflóry. Jejich působení ve střevech spočívá mj. v tom, že vytvářejí nepříznivé prostředí pro patogeny a tím je vytěsňují.