Recept

Zapečené brambory s brokolicí a mozarellou

Zkuste toto snadné a opravdu velice chutné jídlo.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tento recept vznikl tak, že jsem se kvůli velkým mrazům nedostala na nákup a v lednici mi zbyla zakysaná smetana, mozarella, vejce, brokolice a pár brambor. Oběd výborný, v lednici vymeteno 😉

Budete potřebovat

  • 8 středních brambor
  • 1 brokolici
  • 2 balíčky mozarelly
  • zakysanou smetanu (lehce naředěnou)
  • 1 vejce
  • sůl, kmín

Postup

  1. Oloupané brambory uvařte s kmínem a trochou soli do poloměkka, cca 10 min.
  2. Brokolici rozdělte na růžičky a udělejte nad párou (max 10 min).
  3. Mozarellu nakrájejte na kousky.
  4. Zakysanou smetanu trochu rozřeďte a rozmíchejte do ní 1 vejce.
  5. Brambory, brokolici a mozarellu promíchejte a směs vysypte do menšího, máslem vymaštěného pekáčku.
  6. Na závěr zalijte připravenou směsí ze zakysané smetany.
  7. Vložte do předem vyhřáté trouby na 180% a zapékejte cca 30 min, až povrch lehce zezlátne.

Toto jídlo můžete nabídnout i malým dětem, pokud jste ho příliš neosolili.

Jídlo můžete připravit i o něco dietněji. Místo másla dno pekáčku lehce pokapejte olivovým olejem, klasickou mozarellu nahraďte tou “light” (mají ji např.v Intersparu) a použijte zakysanou smetanu se sníženým obsahem tuku.

Jak správně upravovat brokolici?

Jíst brokolici se, ze zdravotního hlediska, opravdu vyplatí. Brokolice je totiž jednou z tzv. superpotravin, tedy potravin z výjimečnými výživovými vlastnostmi. Tyto potraviny nám pomáhají bojovat proti mnoha nemocem, mimo jiné i rakovině. Na zdraví člověka mají doslova zázračné účinky. Velkou roli zde ale hraje kuchyňská úprava, která musí být co nejšetrnější. Aby mohly být zachovány všechny pozitivní vlastnosti brokolice, je lepší ji připravit nad párou. Nejen, že bude mít lepší chuť, ale i barvu. Pokud budete brokolici vařit ve vodě delší dobu, nebude tak esteticky působivá. Zavadne a bude tmavě zelená. Často to bývá tak, že právě ta jednoduchá, jedna dvě hotová jídla bývají ta nejhodnotnější (a rozhodně tím nemyslím třeba párky:)

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky