Jednoduchá a bleskově připravená chuťovka a zajímavá kombinace. Křupavá bagetka, krémový rozpečený sýr a pikantní brusinková omáčka...Žádná nuda! 🙂
Ingredience
Bagetky (použila jsem bio celozrnné)
Hermelín (nebo Camembert)
Nakládané brusinky nebo brusinková omáčka (prodávají se zavařené v malé skleničce)
Olivový olej
Citronová šťáva
Pepř
Postup
Bagetky překrojím na půl nebo na větší šikmá kolečka. Dám na plech s pečícím papírem. Bagetku pokapu olivovým olejem, potřu brusinkami a obložím kousky hermelínu.
Dám péct do dostatečně vyhřáté trouby na 190 stupňů do křupava nebo tak, aby byl sýr středně rozpečený. Může to trvat asi tak 10 minut.
Mezitím si připravím omáčku, kterou pak pokapu sýr. Brusinky jen jednoduše dostatečně opepřím a naředím citronovou šťávou. To zvýrazní jejich chuť.
Bagetky vytáhnu z trouby, servíruji teplé. Každý si pak u stolu zakápne sýr brusinkovou omáčkou podle chuti. Hotovo!!