Banánová kaše z jáhlových vloček

Jáhlové vločky jsou dobrým pomocníkem zdravé moderní kuchyně. Dokážou zahustit jakékoliv jídlo, zrovnatak poslouží na přípravu rychlé kaše.

Jáhlovou kaši připravuji nejčastěji z klasických jahel. Někdy ale sáhnu po jejich upravené variantě – vločkách, když potřebuji ušetřit čas. Kaše je z nich výborná.

Jáhlové vločky lze sehnat od více firem v různých cenových relacích, pro nejmenší děti se přikláním ke kvalitě BIO.

Budete potřebovat

2 větší porce

  • 1 hrnek mléka (typ dle věku dítěte, použila jsem rýžové mléko)
  • 6 lžic jáhlových vloček
  • 1 zralý banán

Postup

  1. 1 hrnek mléka vlijte do menšího hrnce.
  2. Zasypte asi 6 lžícemi jáhlových vloček.
  3. Vařte pár minut do zhoustnutí, nebo, až budou vločky úplně měkké.
  4. Na závěr vmíchejte rozmixovaný nebo umačkaný banán a dolaďte případně vhodnou tekutinou na doladění konzistence.

Měla jsem hodně zralý banán, který obsahoval dostatek přirozeného cukru, proto jsem nepřidávala žádné sladidlo navíc.

Kaši je možné v případě potřeby dětem od 1 roka lehce dosladit medem, sladěnkou či obilným sirupem.

U nás tahle kaše “jede”. Její výhodou, kromě dobré výživové hodnoty, je rychlost přípravy.

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Sdílet recept

Facebook
x.com
Pinterest

Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je...
Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a...
Párování jídla a vína losos

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo...

reklama google