Jáhlové vločky jsou dobrým pomocníkem zdravé moderní kuchyně. Dokážou zahustit jakékoliv jídlo, zrovnatak poslouží na přípravu rychlé kaše.
Jáhlovou kaši připravuji nejčastěji z klasických jahel. Někdy ale sáhnu po jejich upravené variantě – vločkách, když potřebuji ušetřit čas. Kaše je z nich výborná.
Jáhlové vločky lze sehnat od více firem v různých cenových relacích, pro nejmenší děti se přikláním ke kvalitě BIO.
Budete potřebovat
2 větší porce
1 hrnek mléka (typ dle věku dítěte, použila jsem rýžové mléko)
6 lžic jáhlových vloček
1 zralý banán
Postup
1 hrnek mléka vlijte do menšího hrnce.
Zasypte asi 6 lžícemi jáhlových vloček.
Vařte pár minut do zhoustnutí, nebo, až budou vločky úplně měkké.
Na závěr vmíchejte rozmixovaný nebo umačkaný banán a dolaďte případně vhodnou tekutinou na doladění konzistence.
Měla jsem hodně zralý banán, který obsahoval dostatek přirozeného cukru, proto jsem nepřidávala žádné sladidlo navíc.
Kaši je možné v případě potřeby dětem od 1 roka lehce dosladit medem, sladěnkou či obilným sirupem.
U nás tahle kaše “jede”. Její výhodou, kromě dobré výživové hodnoty, je rychlost přípravy.