Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Na tento recept si vzpomenu vždy, když mi zbyde pár uvařených brambor. Pak už jen stačí sáhnout do zásob pro tuňáka naloženého v oleji, z mrazáku vytáhnout kukuřici a do 15 minut je jídlo na stole. Placky chutnají dobře i studené, hodí se i jako jídlo do krabičky na výlet.

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze zakysané smetany. Inspirujte se, jak atraktivně použít tuňáka.

Počet porci: Na 1 pánev

Ingredience

  • 300 g Vychladlé uvařené brambory
  • 195 g (3x65 g) Tuňák Calvo easy flip v oleji
  • 100 g Mražená kukuřice
  • 3 ks Jarní cibulky
  • 1 lžíce Bramborového škrobu
  • 1 zarovnaná lžička Kurkumy
  •  Přepuštěné máslo Ghí
  • Dle chuti sůl a pepř

Postup

1 krok

Jako první si zajistěte uvařené brambory. Nejlepší jsou vařené ve slupce, vychlazené. Využít můžete ale i uvařené brambory, co zbyly…

2 krok

Přidejte tuňáka, povolenou mraženou kukuřici, na drobno nakrájenou cibulku a bramborový škrob.

3 krok

Ochuťte solí, pepřem a dle chuti můžete přidat i oblíbené koření. Já do placek rádá dávám kurkumu, protože zajistí super barvu…

4 krok

Hmotu dobře propracujte, aby byla kompaktní. Tvořte menší placky a opečte je do zlatova z obou stran na nepřilnavé pánvi potřené přepuštěným máslem Ghí.

5 krok
Placky jsou výborné s domácím dipem. Dělám ho buď z hustého jogurtu nebo ze zakysané smetany nebo z obojího. Jogurt smíchám se zakysanou smetanou, ochutím trochou soli, přidám stroužek česneku, pár kapek citronové šťávy a koření nebo bylinky. Pro pikantní chuť se skvěle hodí chilli omáčka Sriracha…
TIP č. 1

Nakládaného tuňáka vždy vybírejte co nejkvalitnějšího. Je to znát na jeho barvě, chuti i vůni. U nás doma je jedničkou Calvo. Doporučuji vám mrknout na jejich web https://calvo.cz/, kde se můžete dočíst velmi zajímavý příběh této značky a ověřit si zodpovědný proces výroby tohoto produktu.

TIP č. 2

Placky ráda opékám na přepušténém másle Ghí ze 2 důvodů. Máslo Ghí má skvělou chuť a dodá při opékání plackám další šmrnc navíc. Narozdíl od některých rostlinných olejů je Ghí tepelně stabilní a má vysoký kouřový bod. To znamená, že se nepřepaluje a nevznikají zbytečné toxické látky.

Sdílet recept na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Novinky od Kamily

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je pečená dýně, která zajistí jak...

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a málokdo si nechá sáhnout na...