Vláčný jogurtový moučník z ovesných vloček – vhodný ke snídani

Tento moučník je vydatný a je proto vhodný pro příznivce ovesných vloček ke snídani nebo svačině. Díky jogurtu a ovoci je báječně vláčný...

Tento moučník jsem si pracovně nazvala snídaňový. Je vláčný, je hodně cítit po vločkách (kupodivu) a je vydatný. Tak by měla zkrátka vypadat sladká snídaně, pokud ji někdo preferuje. Dokonce jsem chvíli přemýšlela, zda použít slovo moučník, lépe by možná sedělo „zapečené vločky“. Jak se nám v ranním shonu hodil. Jen ukrojit a zdravá snídaně je na stole.

Budete potřebovat

  • 2 kelímky bílého jogurtu (jeden má 150g)
  • 2 hrnky [ovesných vloček](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/ovesne-vlocky “ovesných vloček”) (použila jsem jemně mleté)
  • 1/3 hrnku mouky (polohrubá nebo celozrnná špaldová jemně mletá)
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • Cukr nebo jiné alternativní sladidlo – med, [agáve sirup](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/agave-sirup “agáve sirup”), stevie, obilné slady (množství podle chuti a také toho, zda se rozhodnete moučník potřít zavařeninou, která je sama dost sladká).
  • Skořici – dala jsem jí celkem dost, aby byla pořádně cítit.
  • Ovoce – čerstvé nebo kompotované

Postup

  1. [Ovesné vločky](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/ovesne-vlocky “ovesné vločky”) rozdrťte v robotu.
  2. Přidejte k nim všechny ostatní ingredience – mouku, vejce, jogurt, cukr nebo jiné sladidlo, prášek do pečiva, skořici. Pořádně promíchejte.
  3. Těsto rozprostřete do vymazané a vysypané kulaté dortové formy.
  4. Bohatě poklaďte ovocem. Jednou z variant je také možnost syrové těsto pomazat řidší zavařeninou a pak teprve dát ovoce. Ovoce můžete použít jak čerstvé, když není, tak kompotované.
  5. Pečte na 180 stupňů cca 35 minut, moučník by měl zvrchu lehce zezlátnout.

TIP

Do těsta můžete dle chuti přidat také rozinky, oříšky, semínka apod.

Já jsem díky tomuto receptu měla 2 dny postaráno o rychlou snídani, takže určitě upeču znova …

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Sdílet recept

Facebook
x.com
Pinterest

Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je...
Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a...
Párování jídla a vína losos

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo...

reklama google