Lehký tvarožník s ovocem

Budete-li mít v lednici dva tvarohy, pak jste během chvíle schopni vykouzlit tento lehký a vynikající tvarožník.

K jeho přípravě Vám postačí pouze tři lžíce mouky. 20 lidí z něj sice nenakrmíte :), jeho lehkost Vás ale jistě nadchne. Použité višně jsou jen jednou z variant, vynikající byl také s broskvemi a borůvkami. Moc chutná dětem.

Budete potřebovat:

  • 500g tvarohu (Použila jsem tvaroh z vaničky, 1 zelený (netučný) a 1 červený (tučný)
  • 3 vejce
  • 100 g másla
  • 4 lžíce hrubé mouky nebo krupice (lze i špaldovou celozrnnou krupici)
  • 100 g sladidla (přírodní cukr nebo alternativy jako med, sirupy nebo obilné sirupy)
  • BIO vanilkový cukr
  • 1/2 prášku do pečiva (nejlépe BIO bez fosfátů)
  • višně (já použila kompotované, vypeckované, cca 300g)

Postup přípravy:

  1. Bílky oddělte od žloutků a vyrobte z nich sníh.
  2. Žloutky, cukr a změklé máslo utřete, postupně přidejte tvaroh, hrubou mouku a vše ostatní (kromě višní).
  3. Do vzniklého těsta lehce vmíchejte ušlehané bílky a vše vlijte do vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté formy.
  4. Bohatě poklaďte višněmi.
  5. Vložte do vyhřáté trouby a pečte cca 45 minut na 180°, až se vytvoří zlatavá kůrka.

Tvarožník může vypadat, že není ani po 45 minutách dopečený, povrch bude vypadat, že se třese a není ztuhlý. To je ale v pořádku. Jakmile vychladne, tak zatuhne.

Můžete jej vylepšit ještě tak, že pod ovoce nasypete plátky mandlí.

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Sdílet recept

Facebook
x.com
Pinterest

Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je...
Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a...
Párování jídla a vína losos

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo...

reklama google