Restované brambory a zelenina s balkánským sýrem, česnekem a ajvarem

Tradiční chuť na másle pečených brambor s porcí zeleniny, rozpečeného slaného balkánského sýra, dochucená česnekem a ajvarem rozhodně není nudná :)

Ať už máte rádi maso nebo zeleninu, zkuste své oblíbené pochoutky vyladit ajvarem. Tato tradiční balkánská zeleninová příloha dodá šmrnc každému jídlu.

Já ajvar kupuji jako hotový výrobek, při výběru dbám na to, aby neobsahoval konzervanty ani umělá barviva. Dochucuji s ním různá zeleninová jídla, těstoviny, ale i krémové polévky.

Mojí oblíbeností je jeho kombinace s opečenými bramborami, zeleninou a balkánským sýrem. Když potřebujete rychle něco k jídlu, vytáhněte pánev, když máte čas a je vás víc, vytáhněte gril 🙂

Budete potřebovat

  • Předem uvařené a vychlazené brambory ve slupce
  • Oblíbenou směs zeleniny (nebo jen 1 druh, např. brokolici, papriku)
  • Balkánský sýr ( na 1 porci cca 50 g )
  • Prolisovaný česnek dle chuti
  • Na dochucení sůl, pepř, kmín ( můžete i majoránku )
  • Na orestování bramor a zeleniny přepuštěné máslo Ghí
  • Ke každé porci 1 lžíci ajvaru k podávání ( prodává se jako hotový výrobek ve sklenici ) a nasekanou čerstvou pažitku

Postup

  1. Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nakrájejte na kolečka. Orestujte je společně s oblíbenou zeleninovou směsí ( brokolice, mrkev, hrášek, pórek apod.) do zlatova. Ochuťte solí, pepřem, kmínem (dávám celý kmín)
  2. Ke konci přidejte prolisovaný česnek a na kostičky nakrájený balkánský sýr. Krátce promíchejte. Hotovo!
  3. Na talíři každou porci doplňte o lžíci ajvaru a čerstvou pažitku nebo jinou čerstvou zeleň.
gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Sdílet recept

Facebook
x.com
Pinterest

Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je...
Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a...
Párování jídla a vína losos

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo...

reklama google