Rychle / jednoduše / zdravě

Rychlá cibulačka s rozpečeným sýrem

Zabořte lžíci do voňavé husté cibulačky s křupavou opečenou bagetkou a horkým rozpečeným sýrem...Potřebujete jen pár ingrediencí a výsledek je úžasný. Když přežijete tu chvilku práce s krájením a restováním cibule, všechno ostatní už je za chviličku...
Cibulačka s rozpečeným sýrem

 Ingredience

  • 4 velké cibule
  • 3 lžíce másla Ghí
  • 800 ml kuřecího vývaru (nebo vege alternativa)
  • 100 g tučnějšího tvrdého sýra (tradičně Gruyére, může být gouda, jemný cheddar)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • bílá bageta
  • Na dochucení sůl, pepř, tymián nebo provensálské koření

 Postup

  1. Cibuli nakrájejte na proužky a pozvolna opékejte na másle Ghí do zlatova asi 10 minut. Cibule musí být hezky opečená, místy se může i lehce přichytávat.

  2. Cibuli zalijte vývarem a ochuťte solí, pepřem a kořením. Ještě krátce povařte, max. 5 minut.

  3. Kolečka bagety lehce opečte z obou stran na olivovém oleji nebo na sucho. Polévku rozdělte do misek. Nahoru dejte kolečka bagety a ta posypte na jemno nastrouhaným sýrem.

  4. Sýr zapečte/rozpečte. Nejjednodušší a nejrychlejší je to pomocí flambovací pistole. Stačí malá chvilka a sýr je hezky rozteklý a zapečený. Ihned podávejte...

TIP č. 1

Místo části vývaru můžete do základu přidat i sklenku suchého bílého vína. Tradiční francouzská verze bílé víno obsahuje. Dodá polévce zase jinou chuť...A cibuli opečte do zlatova, né do hněda. Jednou jsem to přepískla a cibulačka pak byla až moc tmavá...to už se mi nelíbilo :)

 TIP č. 2

Flambovací pistole je fajn pomocník, který šetří čas. Vyhovuje mi, že nemusím rozpalovat troubu, když to není třeba...A jak vidíte u tohoto receptu, hodí se nejen na flambování sladkých dezertů a přípravu créme bruleé, ale i na jídla, kterým chcete dát závěrečný šmrnc...Různé druhy flambovacích pistolí seženete na eshopu ozdobdort.cz. Já jsem si kupovala verzi profi :)

Kami

☝️Jako další polévku doporučuji vyzkoušet tuto bílou fazolačku

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


cibulačka se sýrem

To, co dává cibulačce jedinečnou chuť je opečená bagetka s rozpečeným sýrem. Teď jsem si pomohla flambovací pistolí.

 
flambovací pistole

Moje první flambovací pistole. Koupila jsem si tuto z řady profi na eshopu ozdobdort.cz, kde jich mají na výběr více...

 
flambovací pistole na zapečení

Když si koupíte flambovací pistoli, dodává se bez plynu. Ten je tam potřeba naplnit...pak vydrží dlouho. Já jsem si tuto profi koupila také proto, že se mi líbila designově...:)

 
Cibulačka jak udělat

Je to otázka vteřin a máte takto perfektně rozpečený sýr.

 
Flambování

Tradičně se používá francouzký sýr, dobře se zapéká i gouda nebo cheddar. Mňam!

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?