Jednoduchý salát z červené řepy s řeckým jogurtem a vlašskými ořechy

Když je nálada na něco lehkého, bohatě si vystačíte s červenou řepou a hustým jogurtem, chuť i nutriční hodnoty pak snadno vyladí hrstka vlašských ořechů.

Když už vařím červenou řepu, vždy udělám nějakou tu bulvu navíc a mám tak základ pro mnoho dalších jídel. Během chvilky tak můžu vyrobit zdravou pomazánku, polévku, přidat nastrouhanou řepu do moučníku nebo si vyrobit lehký salát.

Na 1 porci budete potřebovat

  • 2 menší bulvy uvařené červené řepy
  • 2 vrchovaté lžíce smetanového řeckého jogurtu (10% tuku)
  • Hrstku vlašských ořechů (předem alespoň krátce namočených)
  • Na dochucení sůl, čerstvě namletý pepř, citronovou šťávu, hladkolistou petrželku

Postup

  1. Bulvy červené řepy uvařte v celku ve slupce do poloměkka. Délka varu se liší podle velikosti bulvy. Nechte zchladnout, oloupejte a nakrájejte na proužky.
  2. Smíchejte důkladně s jogurtem, ořechy, ochuťte solí, pepřem, citrónovou šťávou a nechte chvíli vychladit.

Já si tento salát ráda dávám se žitnou bagetkou pokapanou panenským olivovým olejem.

Pokud byste si chtěli salát udělat sytější s větší porcí bílkoviny, můžete do něj zakomponovat vejce uvařené na tvrdo.

Ať se vám povede! 🙂

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Sdílet recept

Facebook
x.com
Pinterest

Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je...
Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a...
Párování jídla a vína losos

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo...

reklama google