Sušenky bez cukru ze 3 ingrediencí

K upečení zdravých celozrnných domácích sušenek vám mohou stačit pouze 3 ingredience. Obejdete se bez cukru, bez másla, bez bílé mouky a přesto se dočkáte voňavých sladkých sušenek.

Tento recept jsem vymyslela, když jsem chtěla dětem upéct sušenky, ale cílem bylo obejít se tentokrát bez cukru.

Rozhodla jsem se použít vlašské ořechy, které dodají sušenkám kromě tuku i lahodnou chuť, dále datlovou pastu, která přirozeně osladí, dodá vlákninu a drží těsto pohromadě, a místo mouky namleté ovesné vločky, které jsou kvalitním zdrojem sacharidů a biologicky aktivních látek.

Budete potřebovat

  • 100 g namletých vlašských ořechů
  • 120 g datlové pasty
  • 50 g namletých ovesných vloček

Postup

  1. Vlašské ořechy rozemelte v robotu na jemno.
  2. To samé udělejte s jemnými ovesnými vločkami. Pokud máte ovesnou mouku, můžete použít tu. Nebo jinou.
  3. Datlovou pastu můžete koupit jako hotový produkt, který je praktický k okamžitému použití. Pastu si ale můžete vyrobit i z datlí tak, že je s trochou vody rozmixujete na pastu.
  4. Vypracujte rukama kompaktní těsto. Nechte ho chvíli odpočinout a pak už jen tvarujte kuličky, které dávejte na plech. Ruce si můžete naolejovat.
  5. Každou kuličku pak rozplácněte do tvaru sušenky. Jde to prsty, skleničkou, já jsem to dělala paličkou na maso.
  6. Pečte na 180 stupňů asi 10 až 12 minut. Hlídejte! 🙂
gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Sdílet recept

Facebook
x.com
Pinterest

Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je...
Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a...
Párování jídla a vína losos

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo...

reklama google