Svěží citronová poleva chutná především na pernících a makovcích. Pokud chcete obměnu klasických čokoládových polev, tady ji máte.
Zkuste nahradit klasickou čokoládovou polevu něčím novým, svěžejším. Zkuste třeba citronovou polevu, která, jak známo, pasuje především k perníkům a různým makovým moučníkům.
Budete potřebovat:
200g moučkového cukru (můžete si umlít i přírodní hnědý cukr na moučkový)
cca 2 lžíce horké vody
cca 2 lžíce citronové šťávy
Postup:
Smíchejte citronovou šťávu s vodou
Postupně metličkou přimíchávejte moučkový cukr, který je vhodné předtím prosít, aby byl zcela hladký.
Směs míchejte tak dlouho, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
Podle potřeby můžete samozřejmě přidat trochu cukru či šťávy navíc, záleží, jak hustou polevu chcete. Můžete ji udělat hustší, krémovější, kdy ji budete na moučník spíše mazat, nebo řidší, kdy na moučníku vytvoří jen slabou vrstvu „na chuť“ a do moučníku se spíše vpije.
TIP
Pokud byste chtěli citronovou polevu udělat zajímavější, můžete do ní přidat trochu přírodního barviva, nebo naopak pár kapek rumu.
Pokud chcete polevu více citronovou, vynechte vodu a místo ní použijte citronovou šťávu.