Svěží citronová poleva na moučníky

Svěží citronová poleva chutná především na pernících a makovcích. Pokud chcete obměnu klasických čokoládových polev, tady ji máte.

Zkuste nahradit klasickou čokoládovou polevu něčím novým, svěžejším. Zkuste třeba citronovou polevu, která, jak známo, pasuje především k perníkům a různým makovým moučníkům.

Budete potřebovat:

  • 200g moučkového cukru (můžete si umlít i přírodní hnědý cukr na moučkový)
  • cca 2 lžíce horké vody
  • cca 2 lžíce citronové šťávy

Postup:

  1. Smíchejte citronovou šťávu s vodou
  2. Postupně metličkou přimíchávejte moučkový cukr, který je vhodné předtím prosít, aby byl zcela hladký.
  3. Směs míchejte tak dlouho, dokud nedosáhnete požadované konzistence.

Podle potřeby můžete samozřejmě přidat trochu cukru či šťávy navíc, záleží, jak hustou polevu chcete. Můžete ji udělat hustší, krémovější, kdy ji budete na moučník spíše mazat, nebo řidší, kdy na moučníku vytvoří jen slabou vrstvu „na chuť“ a do moučníku se spíše vpije.

TIP

Pokud byste chtěli citronovou polevu udělat zajímavější, můžete do ní přidat trochu přírodního barviva, nebo naopak pár kapek rumu.

Pokud chcete polevu více citronovou, vynechte vodu a místo ní použijte citronovou šťávu.

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Sdílet recept

Facebook
x.com
Pinterest

Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je...
Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a...
Párování jídla a vína losos

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo...

reklama google