Těstoviny s pestem. Na tom se nikdy nedá nic zkazit. Pesto je možné si zcela jednoduše vyrobit doma, zelené rozmixováním bazalky, oříšků, parmazánu a olivového oleje, červené zas třeba z nakládaných sušených rajčat. Kvalitní pesto se dá hotové samozřejmě i koupit a mít ho tak kdykoliv k dispozici. Červené pesto naleznete v obchodech pod pojmem „pesto rosso“, úžasná je pak jeho varianta „pesto rosso con ricotta“. To si připravuji doma jednoduše tak, že „obyčejné“ pesto rosso smíchám s kelímkem sýru ricotta a báječná chuť je na světě. Toto pesto můžete jen tak smíchat s těstovinami nebo ještě vylepšit trochou cibulky a rajčat, jak jsem to udělala v tomto receptu.
Budete potřebovat
- Těstoviny (na fotce jsou linguine – ploché špagety)
- 1 skleničku pesta rosso (červené pesto – je k sehnání všude, to, které je udělané opravdu tradičně je také dražší)
- Sýr v kelímku ricotta
- Olivový olej
- Jarní cibulku
- Nakrájená rajčata
Postup
- Těstoviny uvařte dle návodu na skus. K pestu mám ráda druh linguine.
- Na pánvi orestujte na troše olivového oleje jarní cibulku a nakrájená rajčátka.
- Nechte chvíli podusit.
- Přidejte pesto, ricottu, krátce prohřejte a na pánvi promíchejte s těstovinami.
TIP
- Kdo chce udělat více pro své zdraví, může použít celozrnné těstoviny.
Jestli můžu poprosit, nesypte si na toto jídlo eidam 🙂
Dobrou chuť!