Křupavý květák ve vinném těstíčku

Květák ve vinném těstíčku je rychleji hotový, vystačíte si s jednou mísou a příjemné zjištění také je, že vinné těstíčko nasakuje mnohem méně tuku než strouhanka. Takto připravený květák můžete servírovat i jako chuťovku se sklenkou bílého vína.

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a málokdo si nechá sáhnout na jeho tradiční pojetí. Tedy trojobal - mouka, vejce, strouhanka. Stojí za to dát šanci i dalším způsobům přípravy, které přináší i výhody.

Počet porci: 3-4

Ingredience

  • 1 ks větší květák
  • 130 g jemně mletá mouka (např.hladká)
  • 130 ml bílé víno
  • 2 ks vejce
  • 1 lžíce bramborový škrob
  • 0,5 bio kypřící prášek do pečiva
  • Dle  Sůl
  • Špetka Muškátový květ

Postup

1 krok

Květák rozeberte na menší růžičky a pár minut ho předvařte v osolené vodě, aby trochu změknul. Můžete ho upravit i nad párou.

2 krok

Vyšlehejte vejce se suchým bílým vínem. Postupně zapracujte ostatní ingredience až vznikne středně husté těstíčko, které dobře drží na květáku.

3 krok

Květák klasicky osmažte v oleji s vysokým kouřovým bodem (nepřepaluje se) nebo ho můžete upéct v horkovzdušné fritéze či v troubě. Odkládejte ho na papírovou utěrku.

4 krok

Podávejte s domácí tatarkou v lehčí verzi a bramborami vařenými ve slupce.

Sdílet recept na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Novinky od Kamily

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

2 Responses

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je pečená dýně, která zajistí jak...

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a málokdo si nechá sáhnout na...