Recept

Krupicová polévka s vejci – verze bez lepku, s pohankovou krupicí

Rychlá polévka z levných a dostupných ingrediencí. Do 20 minut na stole. Vejce jsou spolu s krupicí krátce zapražená. Díky tomu v ní neplavou rozkvrdlané cucky vajec, které někomu nevyhovují. Díky pohankové krupici je polévka bezlepková.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Ingredience

  • 200 g polévkové zeleniny – čerstvá nebo mražená (mrkev, petržel, celer, pórek, cibule, kapusta atd.)
  • 2 vejce
  • 3 lžíce pohankové krupice
  • 2 lžíce přepuštěného másla Ghí
  • 1 litr vody nebo zeleninového vývaru + další pokud je třeba
  • 1/2 lžičky polévkového koření Nesoldík
  • Sůl
  • Čerstvá pažitka nebo petrželka

 Postup

  1. V hrnci rozpustím máslo Ghí a vsypu krupici. Na středním stupni restuji několik minut, až krupice zpění. Nesmí se spálit a zhnědnout…

  2. V hrnečku si rozkvrdlám vejce a vliju je na krupici. Míchám a vše propojuji dohromady, až se vejce zdrcnou a spolu s krupicí vytvoří malé hrudky.

  3. Zaliju horkou vodou a vsypu na drobno nasekanou zeleninu. Když používám polévkovou mraženou, která obsahuje větší kusy, posekám je v malém robotu…

  4. Polévku dochutím polévkovým kořením bez soli a glutamanu (Nesodlík) a osolím podle potřeby. Vařím do změknutí zeleniny asi 15 minut.

  5. Na závěr doladím hustotu polévky a pokud je třeba, přidám ještě tekutinu. Vsypu hrst na drobno nasekané petrželky. Hotovo!

TIP č. 1

Každé polévkové koření má jiné složení i sílu. Některé obsahuje i mnoho soli…Já používám Nesoldíka, což je Davídkovo nejprodávanější koření. Je bez soli, takže jím můžete polévku ochutit i malým dětem a dosolit až podle potřeby. Nepřežeňte to ovšem s množstvím. Na tuto polévku bohatě stačí jen půl lžičky…

 TIP č. 2

Pokud jste dosud krupicovou polévku dělali z tradiční pšeničné krupice a chcete vyzkoušet tu pohankovou, jděte do toho. I když na tento recept potřebujete jen 3 lžíce, najde u vás v kuchyni uplatnění. Je z ní třeba vynikající a chutí jemná krupicová kaše.

> ☝️Další rychlá polévka se zeleninou? Doporučuji vyzkoušet také tuto vločkovou polévku se zeleninou

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky