Dopřát si lahodnou krémovou omáčku můžete i jinak, než 2 hodiny vařit slepici na paprice.🙂 Stačí k tomu tempeh, malé žampiony a krabička rostlinné smetany. Běžně dostupné suroviny. Pak už je jen stačí dochutit dle návodu.
Žampiony omyjte a nakrájejte na plátky. Malé žampiony s tenkou slupkou není třeba loupat. Cibuli nakrájejte na drobno, tempeh na kostičky.
Do hlubší pánve dejte restovat cibuli na másle Ghí. Když zesklovatí, přidejte prolisovaný česnek. Krátce zarestujte a vsypte plátky žampionů. Restujte je několik minut.
Ochuťte kořením, krátce promíchejte a do pánve dejte kostičky tempehu. Podlijte trochou vývaru a minutku provařte. Dolaďte chuť troškou sojové omáčky. Na závěr vlijte smetanu. Vše propojte a pokud je třeba, zahustěte lžičkou škrobu. Hotovo!
Podávejte s rýžovými těstovinami nebo jinými oblíbenými přílohami.
K této rychlé omáčce se kromě rýžových těstovin hodí samozřejmě i rýže. Pokud však toužíte po nějaké rychle připravené celozrnné příloze, doporučuji sáhnout po
celozrnném kuskusu Countrylife, který je v biokvalitě. Na eshopu Countrylife seženete také tempeh, sojovku, přepuštěné máslo Ghí i rostlinnou smetanu.👍
Omáčka se na závěr zahustí smetanou. V tomto případě jsem použila smetanu rostlinnou. I mezi nimi existují rozdíly nejen v chuti, ale i konzistenci. Když chcete dosáhnout krémovější konzistence, hodí se skvěle třeba tato krémová mandlová alternativa smetany.
> ☝️Nápad na další jídlo bez masa? Doporučuji vyzkoušet Pečené žampiony s krémovou tofu náplní.
Sdílet recept myšičky na: