Recept

Kukuřičné špagety se sušenými rajčaty, česnekem a italským tvrdým sýrem

Rychlé těstoviny, tentokrát v podobě špaget bez lepku. Během chvíle máte talíř plný výrazných chutí. Orestovaný česnek, intenzivní sušená rajčata a vyzrálý Grana padano spolu hrají perfektně dohromady.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Na začátku tohoto receptu pár vět ke dvěma ingrediencím.

První jsou kukuřičné špagety, které se vyrábí z kukuřičné mouky. Od každého výrobce však špagety chutnají jinak a mají i trochu jinou konzistenci. Mně třeba vyhovují bezlepkové kukuřičné špagety Sam Mills. Jsou příjemně vláčné, přitom zůstanou pevné na skus. Doporučuji vyzkoušet klidně 3 značky a najít si “ty své”.🙂

Druhou surovinou jsou sušená rajčata. Nemyslím sušená rajčata nakládaná v oleji, ale opravdu suchá sušená rajčata.🙂 Zvykla jsem si mít je v zásobách, protože jsou přirozeně trvanlivé a dodají jedinečnou chuť těstovinám, dipům, zvýrazní cizrnový hummus, nebo z nich lze vyrobit pesto. 👍

Důležité je spařit sušená rajčata před použitím vroucí vodou a nechat je nabobtnat. Pak už se jen nasekají a pohodlně přidávají do jídel dle potřeby.

Ingredience

  • Kukuřičné špagety
  • Sušená rajčata
  • Stroužky česneku na plátky
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř
  • Zelené bylinky dle sezóny a chuti
  • Tvrdý italský sýr (např. Grana Padano)

Postup

  1. Kukuřičné špagety uvařím v osolené vodě podle doporučení výrobce. Od některých značek je třeba špagety vařit o něco déle.
  2. Sušená rajčata spařím horkou vodou a nechám je nabobtnat. Jejich chuť je intenzivní, proto stačí na porci 2 až 3 rajčata, dle jejich velikosti.
  3. Stroužky česneku nakrájím na plátky a na mírném stupni je orestuji na dostatečném množství olivového oleje až chytnou barvu. Nesmí zhnědnout a spálit se.
  4. Přidám nasekaná rajčata, promíchám a krátce prohřeju. Do pánve dám uvařené těstoviny. Ideální je, když jsou ještě trochu mokré.
  5. Vsypu nasekané zelené bylinky. Může to být bazalka nebo petržel nebo jiný druh italských bylinek jako oregano či saturejka. Pánev odstavím ze zdroje tepla a na těstoviny nastrouhám na jemno vyzrálý tvrdý sýr. Promíchám a dávám na talíř. Hotovo!

TIP

Pokud chcete mít v jídle více bílkovin a méně tuku, část tučného tvrdého sýra nahraďte natrhanou mozzarellou light.

> ☝️Další extra rychlý recept se sušenými rajčaty? Vyzkoušejte vaječnou omeletu s ricottou a sušenými nakládanými rajčaty.🙂

Ať vám recepty se sušenými rajčaty chutnají!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky