Tento recept je inspirace na to, jak co nejjednodušším způsobem použít křepelčí vejce. Dočíst se o nich můžeme, že jsou “malá ale šikovná”, “zázračná”, “živinami nabitá”…Někdo si zvykl křepelčí vejce pravidelně zařazovat do jídelníčku kvůli jejich výhodnějším nutričním vlastnostem, jiní je berou jako zajímavou potravinu pro občasné zpestření víkendových snídaní či salátů.
Jsou velmi citlivá na zacházení. Jak při jejich “výrobě”, tak při jejich úpravě. Je třeba s nimi jednat “jako v rukavičkách”. Křepelčí vejce lze sehnat na specializovaných farmách, mají je však také ve větších supermarketech.
Množství toustů a vajec si uzpůsobte podle počtu a hladu strávníků. 🙂
Sýrová směs na tousty
Tousty je lepší vyndat dřív, než se zdá, aby vejce nebyla zbytečně suchá. Nejlepší je po pár minutách od trouby už vůbec neodcházet a pohlídat ten správný moment. 🙂
> ☝️A kam lze ještě křepelčí vejce vyklepnout a pak ho zapéct? Výborné je také vejce zapečené v avokádu.🐭
Ráno dělá den a dobrá snídaně také.🙂
Sdílet recept myšičky na: