Abychom dosáhli ideální konzistence směsi na bramboráky, používá se běžně na dohuštění klasická bílá mouka. Té je ale všude nadbytek, proto je dobré hledat cesty, čím ji i v obyčejných receptech nahradit tak, aby chuť zůstala “tradiční”. Ideální volbou jsou ovesné vločky, které mají, kromě již zmíněné zahušťovací schopnosti, výborné nutriční vlastnosti. Nejraději ze všeho používám ovesné vločky jemné Emco asi na milion způsobů. Hodí se skvěle do pomazánek, různých zeleninových placiček, do zeleninových krémů, vyrábím z nich i knedlíčky do polévky nebo dětem palačinky.
Na každý bramboráček naneste doprostřed omáčku z tvarohu, jogurtu a povidel.
Zajímavá kombinace chutí rozhodně překvapí. Je také možné zcela vynechat tvaroh s jogurtem a ovesné bramboráčky jen potřít povidly. Výborné!
Sdílet recept myšičky na: