Bramboráčky s ovesnými vločkami a tvarohovo-povidlovou omáčkou

Úžasné křupravé bramboráčky, na jejichž přípravu nebudete potřebovat ani lžíci bílé mouky. A zkombinovat tradiční aromatickou chuť bramboráků s povidly je fakt dobrý nápad.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Abychom dosáhli ideální konzistence směsi na bramboráky, používá se běžně na dohuštění klasická bílá mouka. Té je ale všude nadbytek, proto je dobré hledat cesty, čím ji i v obyčejných receptech nahradit tak, aby chuť zůstala “tradiční”. Ideální volbou jsou ovesné vločky, které mají, kromě již zmíněné zahušťovací schopnosti, výborné nutriční vlastnosti. Nejraději ze všeho používám ovesné vločky jemné Emco asi na milion způsobů. Hodí se skvěle do pomazánek, různých zeleninových placiček, do zeleninových krémů, vyrábím z nich i knedlíčky do polévky nebo dětem palačinky.

Budete potřebovat

  • 1kg brambor
  • 3 vejce
  • Ovesné vločky jemné Emco (dle potřeby, cca 8 lžic)
  • 3 stroužky česneku
  • Na dochucení: sůl, kmín, majoránka, pepř
  • Olej na opékání (řepkový, kokosový)
  • Na sladkou omáčku: tvaroh, jogurt, povidla (nebo jen povidla a kopeček zakysané smetany)

Postup

  1. Brambory nastrouhejte napůl na hrubo a napůl na jemno.
  2. Přidejte vejce, ochuťte a zahustěte jemnými ovesnými vločkami Emco.
  3. Pořádně propracujte tak, aby vločky nasákly tekutinu a hmota byla kompaktní. Pomohla jsem si holýma rukama.
  4. Na vhodném oleji opékejte dozlatova z obou stran malé bramboráčky a odkládejte je na papírovou utěrku, která vysaje přebytečný tuk.

Na každý bramboráček naneste doprostřed omáčku z tvarohu, jogurtu a povidel.

Zajímavá kombinace chutí rozhodně překvapí. Je také možné zcela vynechat tvaroh s jogurtem a ovesné bramboráčky jen potřít povidly. Výborné!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky