Bramboráčky s ovesnými vločkami a tvarohovo-povidlovou omáčkou

Úžasné křupravé bramboráčky, na jejichž přípravu nebudete potřebovat ani lžíci bílé mouky. A zkombinovat tradiční aromatickou chuť bramboráků s povidly je fakt dobrý nápad.

Abychom dosáhli ideální konzistence směsi na bramboráky, používá se běžně na dohuštění klasická bílá mouka. Té je ale všude nadbytek, proto je dobré hledat cesty, čím ji i v obyčejných receptech nahradit tak, aby chuť zůstala “tradiční”. Ideální volbou jsou ovesné vločky, které mají, kromě již zmíněné zahušťovací schopnosti, výborné nutriční vlastnosti. Nejraději ze všeho používám ovesné vločky jemné Emco asi na milion způsobů. Hodí se skvěle do pomazánek, různých zeleninových placiček, do zeleninových krémů, vyrábím z nich i knedlíčky do polévky nebo dětem palačinky.

Budete potřebovat

  • 1kg brambor
  • 3 vejce
  • Ovesné vločky jemné Emco (dle potřeby, cca 8 lžic)
  • 3 stroužky česneku
  • Na dochucení: sůl, kmín, majoránka, pepř
  • Olej na opékání (řepkový, kokosový)
  • Na sladkou omáčku: tvaroh, jogurt, povidla (nebo jen povidla a kopeček zakysané smetany)

Postup

  1. Brambory nastrouhejte napůl na hrubo a napůl na jemno.
  2. Přidejte vejce, ochuťte a zahustěte jemnými ovesnými vločkami Emco.
  3. Pořádně propracujte tak, aby vločky nasákly tekutinu a hmota byla kompaktní. Pomohla jsem si holýma rukama.
  4. Na vhodném oleji opékejte dozlatova z obou stran malé bramboráčky a odkládejte je na papírovou utěrku, která vysaje přebytečný tuk.

Na každý bramboráček naneste doprostřed omáčku z tvarohu, jogurtu a povidel.

Zajímavá kombinace chutí rozhodně překvapí. Je také možné zcela vynechat tvaroh s jogurtem a ovesné bramboráčky jen potřít povidly. Výborné!

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Sdílet recept

Facebook
x.com
Pinterest

Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je...
Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a...
Párování jídla a vína losos

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo...

reklama google