Budete potřebovat
Postup
- Rýži uvařte, jak jste zvyklí. Pro mě je nejpohodlnější péct ji v troubě (nebo Remosce). Je to naprosto bez práce.
- Uvařte si cizrnu. Když už ji dělám, tak rovnou celý pytlík. Pak ji využiju na více jídel. Buď úplně obyčejně jako přílohu, nebo z ní vyrobím krémovou cizrnovou polévku, pomazánku, přidám ji do salátu atd.
- Uzený tempeh nakrájejte na proužky, krátce zahřejte nebo opečte, nemusí se zvlášť tepelně upravovat, jelikož se jedná o hotový produkt. Můžete jej také ke konci nakrájet rovnou do zeleninové směsi.
- Zeleninovou směs jsem tentokrát udělala ve stylu ratatouille. Lilky, cukety, papriky a rajčata jsem opekla na cibuli a na olivovém oleji spolu s česnekem a provensálskými bylinkami.
Pak už vše nandejte na talíř tak, aby Vám to chutnalo a vyhovovalo.
Tyhle zdravé talíře plné chutí a živin jsou moje gusto 😉