Rýže s cizrnou, tempehem a ratatouille

I takhle může vypadat zdravý oběd. Vegan talíř bohatý na bílkoviny a vlákninu.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Budete potřebovat

Postup

  1. Rýži uvařte, jak jste zvyklí. Pro mě je nejpohodlnější péct ji v troubě (nebo Remosce). Je to naprosto bez práce.
  2. Uvařte si cizrnu. Když už ji dělám, tak rovnou celý pytlík. Pak ji využiju na více jídel. Buď úplně obyčejně jako přílohu, nebo z ní vyrobím krémovou cizrnovou polévku, pomazánku, přidám ji do salátu atd.
  3. Uzený tempeh nakrájejte na proužky, krátce zahřejte nebo opečte, nemusí se zvlášť tepelně upravovat, jelikož se jedná o hotový produkt. Můžete jej také ke konci nakrájet rovnou do zeleninové směsi.
  4. Zeleninovou směs jsem tentokrát udělala ve stylu ratatouille. Lilky, cukety, papriky a rajčata jsem opekla na cibuli a na olivovém oleji spolu s česnekem a provensálskými bylinkami.

Pak už vše nandejte na talíř tak, aby Vám to chutnalo a vyhovovalo.

Tyhle zdravé talíře plné chutí a živin jsou moje gusto 😉

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky