[Červená čočka](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/cervena-cocka “Červená čočka”) je surovina, která by neměla chybět v žádné domácnosti. Můžete z ní vyrobit [sytou polévku](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/vydatna-rychla-polevka-z-cervene-cocky “sytou polévku”), [úžasné placičky](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/placicky-z-cervene-cocky-a-zeleniny “úžasné placičky”) nebo s ní můžete jednoduše zahušťovat. Další možností pak jsou tzv. dhály, což jsou takové luštěninové eintopfy, které tvoří základ indické kuchyně a je dobré se jimi inspirovat. Pokud někdo nefandí přírodní chuti luštěnin, není nic jednoduššího, než si koupit nějaké voňavé koření. K čočce se výborně hodí právě třeba směs Garam masala, kari nebo pak jednotlivá koření jako koriandr a kurkuma. Toto jídlo je dobré udělat pikantní.
Podávejte s čerstvou zeleninou a nějakou přílohou. Buď s neochucenou bílou rýží, bramborem nebo pečivem. Můžete si také sehnat v supermarketu typickou indickou placku, kterou prodávají u pečiva.
Pokud by ta samotná čočka se zeleninou byla někomu málo, je možné ještě na talíř přiložit jinou bílkovinu. Zda to bude vejce, vegetariánský párek nebo klobása už záleží na vašem svědomí 🙂
Jídlo je se vším všudy hotové do 15 minut, tohle se s jinou luštěninou nedá zvládnout 😉
Sdílet recept myšičky na: