Tato polévka vznikla tak, že jsem zaexperimentovala a vyzkoušela kombinaci rajčat a červené čočky. Rajčata dodají polévce výraznou chuť, není pak potřeba ji nijak zvlášť dochucovat. Na této polévce mě baví její snadná a opravdu rychlá příprava, která vás v celkovém čase u linky (kuchyňské) nebude stát více jak 30 minut 🙂
Pokud to s množstvím ingrediencí přeženete a na konci varu zjistíte, že se vám z polévky stal pěkně hutný „eintopf“, nic se neděje. Stačí ji trochu doředit a je hotovo.
Pokud chcete polévku dát i dětem, můžete si pohrát s konzistencí. Mojí dceři kousky surovin v polévce vadily, tak jsem ji „projela“ tyčovým mixérem a stala se z ní chuťové fantastická hladká polévka, která měla najednou úspěch 🙂
Tato polévka je rychlá především proto, že jsem v receptu použila červenou čočku. Červená čočka je čočka loupaná. Díky chybějící slupce není nutné čočku přes noc namáčet, je lépe stravitelná a nenadýmá. Při vaření se mění její barva z červené na žlutou a je uvařená do 15 minut.
Červená čočka se skvěle hodí i pro těhotné a kojící maminky, kterým tradiční luštěniny mohou způsobit nadýmání. Vzhledem k výborné stravitelnosti může být červená čočka podávána i kojencům. Zhruba od 9. měsíce věku můžete do příkrmu přidat 1 lžičku uvařené čočky a s rostoucím věkem množství navyšovat.
Sdílet recept myšičky na: