Grilovaná cuketa s batátovou kaší a sýrem

Třeba takhle může vypadat večeře bohatá na zeleninu. Je plná zajímavých chutí a živin, navíc jednoduchá a rychlá.

Poslední dobou doma batáty připravuji čím dál častěji. Oproti bramborám mají kromě mnoha jiných výhod více vlákniny a antioxidantů. Umačkané na kaši spolu s máslem, k nim dobře ochucená ogrilovaná cuketa, to je povedená zeleninová kombinace. Výrazný sýr už vše jen příjemně doladí …

Budete potřebovat

  • Střední cuketu
  • Batáty + kousek másla
  • Sýr grana padano (může být i řecký nebo balkánský)

Na marinádu

  • Olivový olej (na více porcí asi 1 dcl)
  • 1 až 2 stroužky česneku
  • Sůl, pepř
  • Směs čerstvých posekaných bylinek (bazalka, tymián, koriandr, oregano, saturejka apod.)

Pokud nemáte k dispozici čerstvé bylinky, použijte sušené, případně nějakou kořenící směs na zeleninu, která vám voní.

Postup

Příprava cukety

Mladou cuketu omyjte, nakrájejte i se slupkou na asi centimetrová kolečka a potřete marinádou umíchanou z olivového oleje, česneku a bylinek. Dle chuti osolte nebo opepřete. Ideálně nechte půl hodiny odležet. Cukety pak ogrilujte do zlatova nebo opečte na grilovací pánvi.

Příprava batátové kaše

Postupujte stejně jako u brambor. Batáty oškrábejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte v osolené vodě do měkka. Vodu slijte, batáty rozšťouchejte spolu s kouskem másla.

Na talíř naservírujte kopeček batátové kaše, obložte několika kolečky grilované cukety a posypte výrazným sýrem a ještě čerstvými zelenými bylinkami navíc.

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Sdílet recept

Facebook
x.com
Pinterest

Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je...
Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a...
Párování jídla a vína losos

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo...

reklama google